• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

NEWS AND PUBLICATIONS

Парламент ігнорує норми ЄС у банківській сфері

Заслужений юрист України, адвокат Володимир Богатир заявив, що парламент впроваджує законодавство, яке віддаляє євроінтеграцію.

Read more ...
Європейська (дез)інтеграція: про стратегічний курс України крізь призму узгодження законодавства з acquis ЄС

Пересічні громадяни досить гостро відчувають непереборне бажання чиновників усіх рівнів до євроінтеграції. Про це весь час говорять медіа, органи видають якісь нормативні акти, проводяться заходи на їх виконання. Але така бурхлива діяльність не завжди свідчить про дійсне прагнення держави відповідати високим європейським стандартам. Адже результати діяльності іноді свідчать про діаметрально протилежний рух.

Read more ...
ЄВРОПЕЙСЬКА (ДЕЗ)ІНТЕГРАЦІЯ: СТРАТЕГІЧНИЙ КУРС УКРАЇНИ КРІЗЬ ПРИЗМУ УЗГОДЖЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА З ACQUIS ЄС

Пересічні громадяни досить гостро відчувають непереборне бажання чиновників усіх рівнів до євроінтеграції. Про це весь час говорять медіа, Органи видають якісь нормативні акти, проводяться заходи на їх виконання. Але така бурхлива діяльність не завжди свідчить про дійсне прагнення держави відповідати високим європейським стандартам. Адже результати діяльності іноді свідчать про діаметрально протилежний рух.

Read more ...
В Офісі Президента законсервували документи до закінчення воєнного стану, - адвокат

Всі паперові документи Президента України та Офісу Президента України, які зберігаються у секторі опрацювання та зберігання документів, законсервовано до закінчення воєнного стану.

Read more ...
В ОПУ законсервували документи, що штучно обмежує доступ до інформації - адвокат

Всі паперові документи Президента України та Офісу Президента України, які зберігаються у секторі опрацювання та зберігання документів, законсервовано до закінчення воєнного стану.

Read more ...
Чому Україна вчасно не виконує рішення ЄСПЛ?

Україна відома своїм зневажливим ставленням до судів та суддів. Бо як ще можна пояснити масовість невиконання рішень третьої гілки влади? Саме з цього питання українцями подається найбільше заяв до Страсбурга. Втім, рішення ЄСПЛ у нас теж не поважають.

Read more ...
Тенденції зневажання

Чому Україна вчасно не виконує рішення ЄСПЛ?

Read more ...
НАЯВНІСТЬ У СУДДІ, ПРОКУРОРА ЧИ СЛІДЧОГО СТАТУСУ АДВОКАТА Є ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ЙОГО ВІДВОДУ

Людина з юридичною освітою може обрати в Україні професію юрисконсульта, слідчого, прокурора, нотаріуса, адвоката або судді. У деяких випадках доведеться скласти присягу. Але якщо змінюєш напрям роботи, то чи може бути більш ніж одна присяга? Питання настільки неоднозначне, що його кілька разів вирішував Верховний Суд. До того ж по-різному.

Read more ...
Наявність у судді, прокурора чи слідчого статусу адвоката є підставою для його відводу

Людина з юридичною освітою може обрати в Україні професію юрисконсульта, слідчого, прокурора, нотаріуса, адвоката або судді. У деяких випадках доведеться скласти присягу. Але якщо змінюєш напрям роботи, то чи може бути більше однієї присяги? Питання настільки неоднозначне, що його кілька разів вирішував Верховний Суд. Водночас по-різному.

Read more ...
Присяга на паузі

Наявність в судді, прокурора чи слідчого статусу адвоката є підставою для його відводу

Read more ...

8 листопада до приватного будинку на Київщині адвоката Володимира Богатиря, увірвалась група грабіжників у військовій формі, які побили та зв’язали членів родини, завдали тілесних ушкоджень неповнолітній дитині та отримали доступ до адвокатських досьє адвоката.

За цим фактом 09.11.2019 року слідчими Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області було порушено кримінальне провадження та розпочато активні розшукові дії спрямовані на встановлення місцезнаходження та затримання підозрюваних.

Метою злочинців було залякати адвоката, його родину, отримати доступ до матеріалів адвокатських досьє та адвокатської таємниці.

Тиск на адвокатів, порушення їх прав та гарантій професійної діяльності, на жаль, не мають належної реакції з боку правоохоронців, що у умовах неконтрольованого обігу зброї та розгулу злочинності, призводить до системного вчинення злочинів і створює суспільну небезпеку.

Такі дії, поєднані з зухвалими діями окремих правоохоронців, які переслідують адвокатів, свідчать про нехтування демократичними засадами розвитку суспільства.

НААУ засуджує вторгнення у житло та насильницькі дії щодо членів родини адвоката Володимира Богатиря, пов’язані з його професійною діяльністю.

НААУ закликає Президента України, Генерального прокурора та Національну поліцію України негайно відреагувати на грубі порушення відносно адвоката, організувати ефективне розслідування грабіжницького нападу на житло і родину адвоката, а також припинити політичні переслідування організовані попередньою владою.

https://unba.org.ua/news/4876-8-listopada-stavsya-napad-na-rodinu-ta-pograbuvannya-budinku-advokata.html

https://112.ua/obshchestvo/proizoshlo-napadenie-na-semyu-i-ograblenie-doma-advokata-naau-514568.html?fbclid=IwAR2eA-ChWlu1cmsj0yAH1GRvH1vAJjazPVXCxVS2V6TyZmgHxn_XKuyPxHo

https://ukranews.com/ua/news/665330-pid-kyyevom-budynok-advokata-bogatyrya-v-kyyivskij-oblasti-i-pobyly-chleniv-jogo-sim-yi?fbclid=IwAR3Q5uDqDZzrFBc93qFaZC9sKJ8jUiOiwxqJBu9vV69aAeOD_oVGC2r83XI

https://newsone.ua/news/accidents/pod-kievom-neizvestnye-pritvorivshis-voennymi-izbili-i-ohrabili-semju-advokata.html?fbclid=IwAR0f_6jIZ47yi8LVz60wKKftgMrVgRJI9C3JhBUB9S1a3eJVynUz6PJZ3-0

https://strana.ua/news/232900-v-kievskoj-oblasti-ljudi-v-voennoj-forme-napali-i-ohrabili-semju-advokata.html?fbclid=IwAR2tRMXux71eQYMY2sn-wbeibM2weYJA4bsJPIGmTeFOKanbkiqu4DcZsyk

FaLang translation system by Faboba